header.askHiltiTitle

JEDNODUCHÉ ŘEŠENÍ PRO KAŽDOU MONTÁŽ

před 7 měsíci

Nový modulární MT systém

montážní systém,modulární systém,nosník,rozvody,instalace

68

JEDEN SYSTÉM, ŠIROKÉ VYUŽITÍ


Jednoduchý návrh a jednoduchá montáž činí z Hilti MT systému optimální řešení pro všechny modulární podpěrné konstrukce.
Tento univerzální, lehký a vysoce účinný systém je vhodný pro všechny TZB instalace, jako jsou podpěry potrubí a kabelových žlabů, přístupové plošiny či integrované podlahy pro energetické a průmyslové projekty.

Nákladově optimalizované řešení pro celou řadu konstrukcí

Díky široké škále prvků systému MT dokážeme pokrýt téměř všechny požadavky na zatížení. Systém je vhodný pro lehká zařízení, jako jsou vzduchotechnická potrubí a komunikační kabely, pro kabelové žlaby a těžší kabelové žebříky či dokonce pro velká nekritická potrubí nebo středně těžká mechanická zařízení. V důsledku toho je plánování, správa a montáž kovových rámů a podpěrných konstrukcí jednodušší, než kdykoli předtím. Výběrem MT systému můžete navíc bez problémů a snadno kombinovat všechny TZB rozvody do jediné nosné konstrukce, která byla navržena pro vysokou efektivitu.




JEDNODUCHOST ZARUČUJE VÍCE MOŽNOSTÍ POUŽITÍ

Vzájemná kompatibilita a zaměnitelnost v celém systému

Celá řada komponentů a patních desek je navržena tak, aby fungovala s celou řadou profilů, což přináší značnou výhodu a zajišťuje integraci celého systému do jednotlivých instalačních návrhů.



SNADNÁ MONTÁŽ

Montáž těžkých uzavřených MT profilů, otevřených „C“ profilů a dalších komponentů je intuitivní a velmi jednoduchá. I při využití celé řady MT komponentů je systém efektivní a navržen tak, aby byl co nejvíce multifunkční.



✔ Jednoduchost ve spojování - díky jednoduchému a robustnímu šroubovacímu mechanismu se minimalizují chyby při montáži.
✔ Jeden šroub pro všechny spoje uzavřených profilů. Eliminace chyb způsobených výběrem špatného spojovacího prvku v jakékoli dané kombinaci upevnění.
✔ Rychlá montáž - montáž jednou rukou bez nutnosti přístupu na zadní straně prvku. Nejsou potřeba matice ani složité spojovací prvky.
✔ Nákladově efektivní - jeden jednoduchý šroub a snížený počet spojek (rozsah i využití). Zachována flexibilita modulárních systémů. Možnost uvolnění, přemístění a následného utažení.
✔ Výkon a produktivita - konzistentní, rychlé nastavení pomocí SIW-AT modulu. V kombinaci s kupolovitým prvkem (viz níže) robustní tvarování závitu ➞ minimální šance na vytržení závitu a spolehlivé dosažení požadovaného utahovacího momentu.


Pohled dovnitř uzavřeného MT profilu v průběhu montáže

• Není nutná matice ➞ kupole otvoru nosníku se “stává” maticí
• Jednoduchý instalační pohyb
• Robustní závit je vytvořen uvnitř kopule nosníku ➞ minimální šance na stržení závitu během utahování



✔ Spojování bez ozubení nosníku - vytvoření vlastního ozubení ➞ není nutné předem vytvořené ozubení v profilu.
✔ Mechanické připojení - spolehlivost mechanického spojení bez závislosti na tření. Smyková únosnost srovnatelná s jinými způsoby připojení otevřených „C“ profilů na trhu.
✔ První skutečně jednoduchá metoda spojování „C“ profilů se smykovou únosností - bez ozubení = žádné omezení při umísťování (obvykle 2 mm se standardními řešeními na trhu).
✔ Zachovaná flexibilita modulárních systémů - možnost uvolnění, přemístění a následného utažení.
✔ Výkon a produktivita - intuitivní montáž jednoduchým „umístěním a otočením” s následnou „zamčenou“ stabilitou na stavbě. Konzistentní a rychlé nastavení pomocí SIW-AT modulu.



Inovativní Twist-Lock (MT-TL) se jednoduše instaluje – „umístit a otočit“ jednou rukou.



Při montáži je do profilu vyříznuta drážka, která umožňuje rychlé a vysoce přesné umístění komponent. Twist-Lock před konečným utažením nekloužou a lze je později přemístit.


NAVRŽENO PRO VYSOKU VÝDRŽ

Ochrana řezných hran proti korozi

MT systém je navržen tak, aby poskytoval optimální odolnost proti korozi pro vnitřní i vnější prostředí. Pro vnitřní prostředí využijte zavedené a vysoce kvalitní řešení Hilti, které používá profily galvanizované pomocí technologie Sendzimir a galvanicky pozinkované spojky a patní desky. Vnější řešení kombinuje žárově pozinkované prvky (pro komponenty, jako jsou spojky, patní desky nebo konzoly) a zinek-hořčík (technologie ZM) pro profily. Profily ZM odpovídají normám ASTM A1046 a EN 10346. Mezi výhody technologie ZM patří především vyšší robustnost, dlouhá životnost, šetrnost k životnímu prostředí a vyšší optimalizace nákladů. Většina oceli v modulárních nosných konstrukcích je obsažena v profilech. Využití technologie ZM pro jejich výrobu vám proto přinese ten největší užitek.



(R)EVOLUČNÍ POVRCHOVÁ ÚPRAVA PRO VNĚJŠÍ POUŽITÍ

Hilti řešení pro vnější použití poskytuje optimální ochranu proti korozi pro prostředí s nízkou až střední úrovní znečištění v souladu s nejnovějšími a nejvyššími mezinárodními standardy. Vyrovná se výkonu tradičních, plně žárově zinkovaných (HDG) systémů a poskytuje životnost 25 let pro prostředí C3 a až 20 let pro prostředí C4 (v závislosti na konkrétních podmínkách prostředí).

Technologie zinek-hořčík (ZM) pro profily

Hilti MT profily jsou budoucností a dalším krokem ve vývoji odolnosti vůči vnějšímu prostředí. Je použita technologie zinek-hořčík (ZM), která odpovídá normám ASTM A1046 a EN 10346. To se dokonale slučuje s řešením HDG našich prvků, což vede k:

• Méně přepracovávání: samoléčebné vlastnosti ZM znamenají, že řezné hrany nebo poškození nevyžadují žádnou dodatečnou úpravu (jako je studený zinkový nástřik).
• Vyšší robustnost: díky větší tvrdosti ZM je poškození povrchové ochrany v průběhu montáže a provozu méně pravděpodobné.
• Optimalizace nákladů: ZM se aplikuje na surovinu již před tvarováním - eliminace nákladů za dodatečné zinkování as tím spojenou dopravu.
• Ochrana životního prostředí - v průběhu procesu nanášení ZM se uvolňuje méně CO2.
• Lepší odolnost proti korozi - ZM nabízí minimálně dvojnásobnou ochranu proti korozi než HDG při stejné tloušťce.



Kromě toho se ZM rovněž ideálně slučuje se spojovacími prvky MT systému: samořezný šroub (MT-TFB) a matice Twist-Lock (MT-TL). Samořezný šroub MT-TFB lze vyjmout z otvoru uzavřeného profilu a jednoduše přemístit do nového otvoru, aniž by bylo zapotřebí jakékoli dodatečné ošetření, i když byl v nepoužitém otvoru vytvořen závit. Podobně lze upravit polohu matice MT-TL bez nutnosti dodatečné úpravy příruby otevřeného “C” profilu.

Odzkoušená a důvěryhodná HDG ochrana prvků
Kvůli složitosti a omezením výrobního procesu nelze variantu ZM aplikovat na MT prvky, jako jsou patní desky, spojky a další. Vzhledem ke složité povaze těchto prvků zůstává varianta HDG nejlepší použitelnou technologií. Hilti používá osvědčené a důvěryhodné řešení žárového pozinkování v rámci nejvyšší úrovně zajištění kvality. Povrchová úprava odpovídá normám ASTM A153M.

ÚPRAVA PRO VNITŘNÍ POUŽITÍ BEZ KOMPROMISŮ

Ani pro prostředí s nízkou korozivitou neděláme žádné kompromisy. Pro splnění požadavků na vnitřní prostředí C1/C2 (jak je definováno v ISO 9223) je MT systém vybaven Hilti řešením povrchové úpravy modulárních nosných konstrukcí: galvanicky pozinkované podle normy ISO 2081 pro standardní komponenty a galvanizaci sendzimirem pro profily v souladu s normou EN 10346. Spolehlivost Hilti řešení pro vnitřní prostředí, které se používá pro řadu modulárních nosných systémů po několik let, je nezpochybnitelná.
Proto se v suchém vnitřním prostředí očekává životnost 50 let. Stejný montážní systém je použitelný i pro prostředí C2, s předpokládanou životností až 25 let.



Inovace a špičková kvalita jsou hlavními rozpoznávacími znaky produktů Hilti. Získali jsme mnoho interních zkušeností díky vlastnímu testovacímu programu, který dále obohacujeme o poznatky nezávislých laboratoří zaměřujících se na korozi. Po desetiletí pracujeme na optimalizaci protikorozní ochrany modulárních nosných systémů. Díky provedeným testům a množství kvalitních dat jsme schopni dodávat produkty té nejvyšší kvality.

Hilti nabízí plug-iny pro multidisciplinární software pro projektanty průmyslových celků jako jsou AVEVA E3D nebo PDMS a Smart 3D. Pomocí nich je modelování podpěr rychlé a pohodlné. Získejte přístup k obsahu našich BIM/CAD a Revit knihoven a zjednodušte si návrh MT systémů v rámci vašich aktuálních pracovních postupů. Pro zodpovězení vašich otázek nebo pomoc se složitějšími projekty neváhejte kontaktovat naše technické oddělení.

comments.noComments

comments.firstToComment

Content is loading